HERMINA CENTER KFT. +36 30 568 4240 +36 70 427 0498


Kedves Passzívház Vásárlók, Érdeklődők!
Köszönjük a megkereséseket, biztatásokat, türelmet, kitartást, süteményeket, meghívásokat és az érdeklődéseket!
Kérdéseikre közvetlenül Almásy Sándor ügyvezető válaszol. almasy@herminabau.hu


 
Kedves Almásy úr, Tisztelt Hermina Center Kft,
 
Lehet, hogy nem kapok választ, mert most nem vásárolni szeretnék, csak egy ingatlanjogi problémában kérném a segítségét, de hátha.
 
Szóval az a helyzet, hogy haszonélvezője vagyok egy lakásnak, aminek az apám a tulajdonosa.
Eddig sem volt rózsás a viszonyunk, mert anyámat és testvéreimmel együtt engem is bántott még kis koromban, de a lényeg most, hogy a jó anyagi lehetőségei ellenére sem támogatja a családját (vendéglátó egységei vannak Bécsben) csak az új élettársával foglalkozik, akinek mi szálka vagyunk a szemében és nem is engedi apámat találkozni velünk.
Rengeteget dolgozunk, így van hol laknunk, nem ez a fő problémánk, hanem az, hogy igazságtalannak érezzük a helyzetet, az eddigieket és szeretnénk élni a jogainkkal.
Mit tenne / mit tennél a helyemben?
 
Üdvözlettel:
 
B. Lili és családja
 
 
Kedves Lili és a Többiek,
 
A helyedben egy percet sem várnék, ugyanis a haszonélvezeti jog erősebb a tulajdonjognál, illetve a bosszúvágy mindig inspiráló.
Azt csinálsz abban a lakásban, amit csak akarsz és akkor mész oda, amikor kedved tartja, illetve azt engedsz be oda, akit szeretnél.
Amíg birtokon belül vagy, eladnia is meglehetősen nehéz lenne, hiszen birtokbaadásra nem fog tudni sor kerülni, gyakorlatilag a végsőkig blokkolni tudod az eladást, illetve a valódi használatot.
Mivel haszonélvező vagy, csak az engedélyeddel lehet ott bárki, ha nem engedélyezed, akkor nincs ott keresni valója.
Tehát, ha most azonnal oda mész és felszólítod, hogy hagyja el a lakást és esetleg ezt nem teljesíti, akkor rendőrt hívhatsz, aki ki fogja dobni onnan, ha esetleg ezt nem lenne kedve megtenni és apád nem hajlandó kimenni, akkor megvárod, amíg elhagyja a lakást, egyszer úgyis megteszi és akkor bemész, ezt megteheted, mert haszonélvező vagy, ha már bent vagy, azt csinálsz amit akarsz, ha be szeretne menni, nem kell beengedned, ha rendőrt hív, akkor se lesz semmi, mert haszonélvezeti jogod van, ami rendelkezést jelent a lakás használata felett és apád nem fog tudni birtokbaadási papírt mutatni tőled.
Amennyiben szeretnéd lerövidíteni az esetleges várakozási időt -ha nem lennél beengedve- akkor zárd el a lakáshoz vezető vizet, gázt, villanyt és még ráadásként szereljétek le a bejárati ajtót, ezekkel a lépésekkel gyorsíthatod az érdekérvényesítésedet. ( a sebességért mindig dolgozni kell... )
Az egyik legfontosabb részlet az ingatlanok használatánál, hogy ki van birtokon belül, kinek van használati jogosultsága és nagyon sok esetben ez nem a tulajdonosnál van.
 
Sok sikert, de ha elakadnátok, nyugodtan szóljatok, hátha tudunk segíteni. Mi több száz ingatlant adunk bérbe és néha előfordul, hogy a bérlő nem szeretne fizetni, de távozni sem óhajt, ilyenkor lépnünk kell, törvényi kereteken belül és a több évtizedes tapasztalataink alapján bőven van lehetőség, csak ezek általában nagyon vékony mezsgyék, de eddig mindent megoldottuk.
Keress bátran és nagyon drukkolunk, vigyetek ügyes szerszámokat, azok még fontosak lehetnek.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor 
 
 


 
Kedves Almásy Sándor úr, Tisztelt Hermina Center Kft,
 
Sokat töprengtem, mire rávettem magamat, hogy megírom ezt a figyelmeztető levelet.
Tudja, sajnos nagyon kevesen gondolkoznak olyan felelősségteljesen, mint önök, hogy négy állami gondozottat lakással láttak el és ha jól tudom, kettőt munkával is, illetve a másik két, mostmár csak volt állami gondozottnak fizetik a tanulmányaikat is, valamint biztosítják a teljes hátteret.
Azért írok, mert itt jártak olyan személyek, akik önökről és ennek a lehetőségnek a biztosítása felől érdeklődtek, kamerába akarták mondatni a válaszainkat, de mi kértük, hogy erről mondjanak le, mert nem szeretnénk szerepelni.
A lényeg az volt, hogy őket leginkább az érdekelte, hogy mi alapján döntötték el, hogy ki legyen az a négy állami gondozott, akik innen kikerülve, nem az utcára, hanem az önök segítségére számíthatnak.
Mindenképpen tudni akarták, hogy kikötötték- e, hogy lehet- e cigány, vagy nem lehet, hogy korábban büntetett megfelelhet- e, hogy tettek- e önök bármilyen szelektációra utaló feltételt és ha igen, akkor mit.
Ekkor érzetük azt, hogy az egész az önök lejáratására mehet ki és ezek a személyek vagy a konkurenciájuktól, vagy korábbi vevők, akik nem fizették meg szerződés szerint a vételárat és bontani kényszerültek velük, vagy olyanok, akik egy ilyen jó cselekedetet is megpróbálnak önök ellen fordítani.
Azt látjuk a honlapukon, hogy önök teljesen más lakásokat építenek, sokkal gazdagabb a felszereltség, így a konkurencia nyilván irigykedik önökre, de nyilván összeakadhattak már olyan vásárlókkal is, akik pl pénzügyi problémáik miatt neheztelhetnek önökre.
Amikor rájöttünk a munkatársnőmmel, hogy a találkozót kért személyek kamerával próbálnak furábbnál furább kérdések útján megpróbálni olyan kiforgatott kérdések alapján esetleg negatív információt megszerezni, melyet felhasználhatnak lejáratásként önök ellen, akkor elköszöntünk tőlük, de ezt nagyon nehezen vették tudomásul és a kamerát letéve már ők kezdtek fenyegetőzni.
Azért írtam ezt a levelet, hogy figyelmeztessem önöket, lehetnek nagyon rendes emberek, de lesz (van ) akiknek ez nem fog tetszeni és legyenek óvatosak, mert még azzal érezhetik maguka kellemetlen helyzetben, hogy miért ilyen, vagy miért olyan bőrszínű gyermekeket, vagy már felnőtteket vontak támogatásuk alá. Annyit elmondtunk, hogy önök semmilyen kritériumot nem fogalmaztak meg és akkor sem szóltak semmi rosszat, amikor meglátták, hogy az általunk választott négy fiatalból, három cigány.
Sőt, azt is elmondtam, hogy két cigány fiatal vállalta a továbbtanulást és az egyik, jeles bizonyítvánnyal végezte az orvosi egyetem első évét, mert önök mindent biztosítanak nekik és így tényleg csak a tanulásra kell figyelniük.
Hihetetlen, hogy a rosszindulat mennyire körül veszi azokat, akik képesek mást, sokkal jobbat, sokkal többet nyújtani az életben, hogy a visszahúzó erő kishazánkban annyira elterjedt, hogy nem véletlenül tart itt ez az ország és nem jóval előrébb.
Nagyon köszönjük önöknek amit tesznek és sok kitartást kívánunk, drukkolunk, hogy ne a sötét erők nyerjenek, hanem önök találják meg a céljaikat azzal a tisztességes és társadalmat segítő magatartásukkal, ami példaértékű, csak páran szeretnék ezt besározni.
 
Tisztelettel:
 
Z. Erzsébet és P.Marianna nevelők
 
 
Kedves Erzsébet és Marianna,
 
Köszönjük figyelmeztetésüket.
Bennünket naponta érnek hasonlóan burkolt megkeresések, mert valóban többet nyújtanak a passzív lakásaink, miközben kevesebbe kerülnek, mint a rég elavult új építésű, extra nélküli lakások és van, aki ezt nem tudja megemészteni és mindenféle negatívumot talál ki rólunk és terjeszti, hátha kárt tud okozni.
Valóban volt olyan vásárló, nem is egy, aki nem volt képes megérteni, hogy a szerződésünk miről szól, milyen feltételekkel kötöttük azt és ahelyett, hogy normálisan közelítette volna meg ezt a kérdést, forgatócsoportokat és különböző média csapásokat helyezett kilátásba és valóságba.
Mi tesszük a dolgunkat, a legmodernebb technológiát építjük be a lakásainkba, melyek jóval többe kerülnek nekünk, de mi abban hiszünk, hogy ami jót képesek vagyunk megtenni, azt tegyük is meg, egészen egyszerűen ettől alszunk jobban és nem a profit mértéktől. Több, mint 3350 lakást adtunk már át, meglehetősen sok pénzt kerestünk az elmúlt 25 évben ahhoz, hogy reális keretek között élhessünk és nem az a célunk, hogy bármilyen túlzást vigyünk az életünkbe, hanem az, hogy a lakásaink tökéletesek, minden igényt kielégítőek, alacsony fogyasztásúak, allergiamentesek, hosszú élettartamúak legyenek, illetve még az is célunk, hogy társadalmi értékeket szolgálhassunk, mert kizárólag ez igazolhatja vissza a több évtizedes erőfeszítéseink értelmét.
Tudjuk, hogy ez pár embernek nem tetszik, mert ők nem képesek erre és támogatás helyett, visszarántással próbálkoznak.
Ez van, de sebaj, még mindig inkább ezen az oldalon állok, mert ez a jó oldal.
Ettől függetlenül, jövőre is vállaljuk további négy állami gondozott lakással való ellátását egy éven át, hogy munkát találva kényelmes beilleszkedés valósulhasson meg és aki vállalja a továbbtanulást annak teljes támogatását az egész tanulmányi időszak + 1 év alatt.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Hermina Center Kft, Kedves Almásy úr,
 
Olyan gyorsan változik mostanában az ingatlanpiac, hogy csak kapkodjuk a fejünket a férjemmel és tanácstalanok vagyunk.
Azért fordulunk ismét önhöz, mert 1999 ben vettünk öntől már lakást magunknak és 2004 ben is vásároltunk egyet a lányunknak és nagyon elégedettek vagyunk, pedig voltak problémáink, de a csapatuk minden esetben készségesen állt a feladatokhoz és még hajnal 2 kor is küldtek szerelőt a klímához.
Sosem felejtjük el önnek, hogy a rosszul kiválasztott belső ajtóinkat elintézte, hogy a gyártó más színűre cserélje, mert mi az utolsó pillanatban átfestettettük a lakást és idegesített minket, hogy úgy már nem ment az ajtóhoz a színvilág.
Befektetésnek szeretnénk vásárolni, de nem tudjuk, hogy érdemes- e ebben az ugráló helyzetben, amikor havonta változnak az árak, beszállni, vagy inkább a kivárás javasolt.
Almásy úr, tanácsoljon valami jót nekünk, mert önökben teljes mértékben megbízunk.
 
Előre is köszönjük és a legjobbakat kívánjuk,
 
Takács Mariann és Pista

 
Kedves Mariann és Pista,
 
Munkatársaim nem csak a belső ajtóikat cseréltették le, hanem a teljes konyhájukat is....és ez elég szép kihívás volt, de megoldottuk, mert a színvilág tényleg fontos😇
 
A jelenlegi helyzet egy régóta érlelődött és hosszú várakozás eredménye.
Az árak évekig stagnáltak, de most kilőttek, mert nincs munkaerő, nincs kamathozam, nincs még egy olyan uniós ország, mint a miénk, ahol jelenleg is ennyire alacsonyak lennének az ingatlanárak.
Ebből a három fűtőértékből egy is bőven elég lenne az árak emelkedéséhez.
Ha nem lesz kamatemelkedés egy éven belül, akkor biztos vagyok abban, hogy egy év múlva minimum 40% al magasabb árak lesznek, mint most.
 
Ez alapján döntsék el, hogy kivárnak, vagy vásárolnak.
Szerintem venni kell, azzal nem lehet hibázni, csupán az emelkedés mértéke a kérdés.
Aki nem vásárol, az egyre drágábban fogja tudni ezt megtenni, az árak egyértelműen felfelé mennek, de lehet, hogy lesz pihenő, viszont a trend maradni fog, egyre magasabb árak, mert a bekerülés is egyre többe kerül, a hazai ingatlan állomány siralmasan rossz állapotú, öreg és extrák nélküli, illetve az új lakások áremelkedéséből és a bérbeadásukból kiváló profit érhető el.
Persze nem mindegy, hogy passzív, azaz falfűtés- falhűtés. napelemek, hőszivattyúk, elektromos aluredőnyök, automata légcserélők- mint alapextrák a tartozékai a kiválasztott, gázszámla és allergiamentes új lakásnak, vagy a szokványos, minden extra nélkül, legfeljebb egy lépcsőházi közös lábtörlővel ellátott gázszámla gyártó, levegő szennyező új lakást vesznek.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Hermina Center Kft, Kedves Almásy Sándor,
 
Már több, mint egy éve lakunk a Hermina Happy Land lakóparkban albérletben és nagyon megszerettük ezt a különlegesen kellemes helyszínt.
Szeretnénk saját lakást vásárolni itt, de egyelőre 3.5 MFt önerővel rendelkezünk, ami valószínűleg kevés, viszont azt hallottuk több lakótól is, hogy önök nem ismerik a lehetetlent, mindenre van jó ötletük.
Kérem, mondjon valami biztatót!
 
Előre is köszönjük.
 
Üdvözlettel: Betti és Tamás
 
 
Kedves Bérlőink,
 
A 3.5 MFt még lehet, hogy sok is. Amennyiben ingatlanfedezetet be tudnak vonni, akkor még az is előfordulhat, hogy nincs szükség forintban megfizetett önerőre. Ingatlanfedezetet bárki nyújthat, aki ezt megteszi Önöknek, így az önerő mértékét terhelni lehet a felajánlott fedezeten és meg is van a beszálló. Új lakást vásárolni sokkal egyszerűbb, mint azt sokan gondolják. Várjuk Önöket az irodánkban!
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Almásy Sándor,
 
Voltunk bent az irodájukban és előadtuk a problémánkat, de sajnos az értékesítők nem tudtak segíteni, mert ehhez Ön kellene, de elmondták, hogy messze jár, szabadságon van, ezért írok és kérem, hogy mielőbb válaszoljon.
Mi vettük meg a nagy penthousok egyikét, talán arról emlékezni fog, hogy 5 garázst vettünk hozzá.
Sajnos válásra kerül a sor, erre nem számítottam és így az egész életünk átrendeződik.
Szeretnénk 3 lakásra váltani a megvásároltat, ebben kérnénk a rugalmasságát.
Ki kell fizetnem a feleségemet és lakás is kell, ezért az irodájukban kiválasztottunk 3 még szabad kisebb lakást, de így is nagyon komoly a különbözet, mert a 3 lakás még a 90 milliót sem éri el és a mi penthousunk 142 MFt volt.
Munkatársai azt mondták, hogy elképzelhetetlennek tartják a visszafizetést, mert a penthouse kialakítása annyira az egyedi igényeink alapján történt, hogy nem lenne gyors az újra értékesítése, illetve a kinézett 3 lakás pillanatok alatt elkelhet, mert alig maradt már a jelen épületükben, ezért fordultam Önhöz, kérem segítsen.
Nem tudom, hogy volt- e már válása, de ez egy pokoli állapot a feleségem az egyik alkalmazottammal lépett le, 3 gyerekünk van, szóval kivagyok.
Bízom Önben.
 
Tisztelettel:
 
Kálmán Ferenc
 
 
Kedves Ferenc,
 
Az egyik ismerősömnek elküldtem a penthouse képeit, beleszeretett, átveszi.
Ha nem haragszik meg, 150 -et mondtam, hogy a tulajdonos ennyit kér és elfogadta, mert a 200nm es tetőkert és a 7 szoba elvarázsolta abban a különleges kialakításban, ahogy megrendelték.
Az ügyletet a jövő héten le tudják bonyolítani, a 3 lakást addig foglalásba tesszük.
A különbözetet, ami a 142 és a 150 közötti részt illeti, a megítélésére bízom, az én javaslatom az lenne, hogy egy árva gyerekekkel foglalkozó intézménynek utalja át, akiket mi is rendszeresen támogatunk, vagy tartsa meg, ha nem szimpatikus az ötletem.
Remélem jól alakul az életük, mert minden zárás, mint pl amilyen egy válás, új irányok nyitását is jelenti egyben, nem kell összetörni, annak semmi értelme, használja ki a lehetőségeket és tanuljon a történtekből.
A kapcsolatuk nem a válással fog véget érni, ott roppant meg, amikor elmentek egymás mellett. A válás kb olyan lehet, mint egy temetés, semmi értelme, mert a lényeg már messze jár. Nekem még egyik sem volt és egyikből sem kérnék, de mivel a kettő közül a halál kihagyhatatlan lesz, azt kívántam magamnak, hogy cápa támadásban vesszek el, mert akkor legalább egy izgalmas jelenettel zárhatok és tényleg elkerülhető a felesleges felhajtás, amit a különböző ceremóniák jelentenek.
 
Szóval, fel a fejjel, van vevője, lehet 3 kisebb lakása, és lehetőséget kapott az életet más szemszögből is megismerni, melyből boldogsággal meríthet. Ami nem működik azt el kell engedni, hogy újra örülni tudjon.
Ránk mindig számíthat.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Kedves Almásy Sándor úr, Tisztelt Hermina Center Kft!
 
A kaposvári Borostyánvirág anyaotthon lakója lettem két gyermekemmel, mert el kellett menekülnünk az otthonunkból a férjem gyermek verései miatt.
Először kórházba kerültünk, aztán ide.
Az egyik gyermekem tolókocsival tud csak közlekedni.
Megoldható- e a közlekedése a Hermina Happy Land- ben?
Esetleg tudna- e abban segíteni nekünk, hogy ameddig talpra állunk, elhelyezkedem, csökkentett díjon kaphassunk albérletet, amit a munkába állásom után egyenlítenék ki?
Óvoda pedagógus vagyok két diplomával, igyekezni fogok munkába állni és bármit elvállalok.
 
Válaszát előre is köszönöm.
 
Tisztelettel:
 
Tóth Mária
 
 
Kedves Mária,
 
Szeretettel várjuk Önöket és munkatársaim már elkezdték keresni azt a munkalehetőséget, ami a legkedvezőbb lehet Önnek, hátha együtt könnyebb megtalálni.
Az első év legyen teljesen díjmentes és örülünk, ha segíthetünk, mert mi más az élet valódi értelme, ha nem ez.
 
Erőt, kitartást és mielőbbi találkozást kívánok!
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Almásy Sándor úr,
 
Szeretném megkérdezni az ön véleményét arról, hogy miért nem így működik ez nálunk is a devizahitelekkel kapcsolatban, miért működhet Horvát országban ennyire profin és nálunk sok millió embert hogyan győzhet le néhány bank, illetve néhány politikus, nagyon érdekel a válasza, előre is köszönöm.
 
https://hirtv.hu/hirtvkulfold/fellelegezhetnek-a-horvat-devizahitelesek-2464365

Üdvözlettel:
 
Trencsényi Gyula
 
 
Kedves Gyula,
 
Horvátország bizonyította, hogy erős belső erővel, kitartással, reális gondolkodással rendelkeznek.
Viszont nem árt tudni, hogy egy brutálisan eladósodott, a kivándorlásban élenjáró országról van szó, melynek okai első sorban gazdasági, politikai eredetűek.
Szerintem az emberek kedvét, a kivándorlásuk fékezését kívánták kezelni. Ezért az amúgyis pénzbőségben fetrengő, milliónyi emberkét a kedvezőtlen és becsapósnak tűnő hitelezéssel nyomorba taszító bankok nyereségének egy részét beáldozták.
Horvátországban elmaradt sok- sok reform, hiányoznak a kedvező állami intézkedések, melyek nálunk elég széleskörben, szinte bárki által felhasználható formában megvannak, az ottani életszínvonal érezhetően lentebb van, mint a Magyar, ezért sem lehetséges az összehasonlítás.
A deviza hitelek hatalmas károkat okoztak az embereknek, de el kell ismerni, hogy egyben óriási kiugrási lehetőséget is biztosítottak, fejlődést, gyarapodást és mivel ez az adottságuk szemmel láthatóan kedvező volt, mindenki élni kívánt és mint a legtöbb egyszerre mozduló helyzet az életben, ez is átbillent a brutális igények által felfűtött hangulat, a spekulánsok szemfülessége miatt az ellenkező irányba és gyarapodás helyett szegényedést hozott a legtöbb háztartásba.
Viszont el kell ismerni két alapvetést, soha senkit sem kényszerítettek devizahitel felvételre, illetve mindenki tudta, hogy az árfolyamok változnak.
Ezek után ember legyen a talpán, aki tökéletes döntést tud hozni, kell- e bankokat büntetni, vagy sem.
Talán a szabályozás, a korlátozás lehetett volna a helyes út, de az ember gyarló, a jóban nem szeretne korlátozni, mert elhiszi, hogy örökké úgy lesz, aztán, amikor érzi már, hogy jönnek a felhők, sajnos elkésett.
Az előre gondolkodást, önmagában a gondolkodást kellene fokozni minden területen és akkor valóban a prevencióé lehetne a főszerep a beteges és szerencsétlenül fájdalmas útókezelések helyett.
 
Tisztelettel:

Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Hermina Center Kft, Kedves Almásy Sándor,
 
Olvasva a leveleket, arra gondoltam, hogy én is írok, mert szeretnék tanácsot kérni, bevallom, elakadtam.
Vettem egy épülő új lakást egy sok helyen építő, mint később kiderült valójában nem is magyarok által irányított cégtől.
Csábító volt, hogy ez a cég a hirdetéseiben óriási saját kertet mutatott be és olyan barátságosan, illetve kedvező, 10% befizetés, majd beköltözéskor 90% konstrukcióval vett le a lábamról.
Viszont rájöttem, hogy a legsilányabb anyagokból, a legeslegolcsóbb termékekből rakják össze a lakásomat, semmilyen extrát nem kapok, egy gázfűtéses, radiátoros, klíma nélküli, III. osztályú csempékkel, papírvékony ajtókkal, leselejtezett ablakokkal felszerelt lakást kellene átvennem tőlük nemsokára és eszméletlenül bosszant, hogy a 10% - 90% os konstrukciójuknak ennyire bedőltem és azt hittem, hogy értéket kaphatok a pénzemért.
Amikor találkoztam a Hermina Happy Land passzívház hirdetésével, a honlapjukkal, illetve amikor kint jártunk az építkezésükön, rájöttem, hogy egy teljesen más szolgáltatást kaphatnék önöktől, hogy ezek az anyagok a csúcsminőséget képviselik és nem lehet egy lapon említeni azokkal az olcsó és rossz minőségű építőanyagnak csúfolt szemetekkel, amit az említett cég épít be a házaiba, amilyen lakást én már nem szeretnék azoktól megvásároni.
Nagyon szeretnék önöktől passzív lakást venni, kérem segítsenek abban, hogy ebben a csapdában mit tegyek, hogyan tudnék ettől a M...…. cégtől megszabadulni, teljesen kimerültem már, kétségbe vagyok esve.
Bármilyen pozitív válasznak örülök és előre is köszönöm.
 
Tisztelettel:
 
D. Erzsébet
 
 
Kedves Erzsébet,
 
Azt gondolom, hogy sejtjük melyik cégről lehet szó, ők minket is megkerestek, hogy rendeljünk közösen nagy mennyiségben, így még olcsóbban a leselejtezett csempékből, anyag hibás ablakokból, stb.
Természetesen elhatárolódtunk és jeleztük, hogy mi nem hiszünk a 400 forintos csempékben, amit kidobnának a Lengyel gyárakból és ez a 400 forint csupán a fuvar költség ára, maga a csempe ingyen van, mert gyakorlatilag szemét.
Nálunk 5000 forinttól indulnak a csempék, mert kizárólag I. osztályú anyagokat engedünk már az építési területünkre is behozni.
A minőségből soha nem engedtünk és nem is fogunk engedni, az elmúlt 20 évben több ezer lakást építettünk, melyek hibátlanok, a lakóik boldogok és ezáltal volt értelme a munkánknak, minket ez éltet, bennünk más szív dobog.
 
Sok helyen hirdet ez a cég, nem tudnak mással csábítani, mint a 10- 90 es arány, ami azért is beszédes, mert ezen felül semmilyen pozitívumot nem tudnak elmondani a leselejtezett anyagokból épülő lakásaikról, nem véletlen, hogy csak ez az egyébként semmitmondó arány bemutatása marad nekik, hiszen egy lakást hosszú évekre, vagy évtizedekre veszünk, nem az lesz a lényeg, hogy melyik nap kellett a vételárat kifizetni, hanem az, hogy a mindennapokban milyen minőségű lakásban élünk, mennyi rezsit fizetünk, illetve a lakás minőségéből származóan milyen értéket képvisel ez a vagyontárgyunk, hogy halljuk- e pl minden nap a szomszéd járkálását, kispórólták- e a lakások közötti szigetelést, hogy külön kell- e klímát beépíttetnünk, mert magasról sz..... erre és falfűtés- hűtés helyett még a primitív dobozos klíma szintre sem tudtak lesüllyedni, hogy van- e a hidegburkolat alatt padlófűtés, de pl ennél a M...…. cégnél nem is hallottak még ilyenekről és akkor még nem említettük azokat az ablakokat, amiket mi passzívház elvárásnak megfelelően a mai technika legfejlettebb ablakaiként építünk be, melyek értéke összehasonlíthatatlan az említett cég által leselejtezett forrásból beszerzett Albán ablakokkal.
Mivel Önt megtévesztették, mert silány anyagokból épülő lakással szeretnék kiszúrni a szemét, simán visszakövetelheti a befizetett összeget!
Értékesítőinkkel meg tudja beszélni a feltételeket, melyek segítségével igazán élhető, probléma, gázszámla, illetve allergiamentes passzív lakáshoz juthat.
 
Óriási a különbség a szinte minden sarkon épülő gagyi és a legfejlettebb technológiával épülő passzív lakások között, megéri ebbe kicsit belegondolni.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Hermina Center Kft, Kedves Almásy Sándor úr,
 
Szeretném az ön véleményét kikérni arról, hogy mt gondol a lakásárak alakulásáról, mert lakást szeretnénk vásárolni a lányunknak, de ehhez el kell adnunk egy megörökölt ingatlant és azon gondolkozunk, hogy melyik a legjobb időpont választás erre. Sajnos egy kicsit elvacakoltuk az időt, mert a jelek szerint a duplájára emelkedtek az árak, ami hihetetlen mérték, de a mellékelt linken található cikkben lévő áfa emelés miatt újabb drágulási hullámtól tartunk.
Mit gondol, mit javasol, mi lesz itt, mikor és milyen lakást érdemes vásárolni? Vajon minden lakás ára emelkedni fog, vagy csak a fejlett technológiával épülő lakásoké?
 
https://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/brutalis-lakasdragulas-johet-vege-lehet-az-5-os-afanak.290826.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
 
Köszönettel:
 
Palkovics Beáta
 
 
Kedves Beáta,
 
Sose bánja azt, hogy mit nem tett meg, inkább azon legyen, hogy mit tegyen meg, amit fontosnak érez, mert ebben több a pozitívum.
Az ÁFA hamarosan 27% lesz újra és ez a jelenlegi 5% os mértékről a jól látható 22% os különbséggel fogja feltolni a vételárakat, de ehhez hozzá fog még jönni a munkaerőhiányból származó többletköltség is, mely a véleményem szerint jelenleg még nincs teljes mértékben árazva a hazai lakáspiacon.
Mondhatnám azt is, hogy jelenleg nagyon olcsók pl a mi passzív lakásaink és azt gondolom, hogy minimum 30- 40% os mértékkel emelkednek 2019 végére.
 
Aki teheti ma vegye meg a lakását, mert biztosan sokkal többet fog érni már nagyon rövid időn belül is, de persze nem mindegy, hogy milyen lakásról van szó, mert ritka a nem elavult technológiával épülő, melynek az áremelkedése már kérdéses, hiszen 2020- tól nem is épülhetnek gázfűtéses, olyan silány anyagokkal épülő lakások, mint amiket most minden sarkon építenek, a szigetelések, az ablakok, az energia fogyasztás mértéke 2020- tól szabályozva lesz, tehát a most épülő lakások jó része komoly értékcsökkenést fog elszenvedni az ÁFA emelkedés ellenére is.
 
Passzív lakást érdemes vásárolni, mert ennél a kifinomult, a legeslegújabb technológiánál valósulhat meg a legoptimálisabb energia felhasználás, itt jöhet csak létre a gázszámla mentesség, vagy a napelemeknek és a hőszivattyúknak köszönhető többlet energia termelés.
Az automata légcserélők által biztosított allergiamentes levegő megjelenése a passzív lakásokban olyan előny, melyről a ma épülő elavult technológiás tömeg gyártású silány lakások építői még csak nem is hallottak.
Az, hogy a passzív lakásainkban alapfelszereltség pl a falfűtés- falhűtés is, szintén a ma épülő tucat lakásokkal szemben egy iszonyatos mértékű különbség, hiszen azoknál még az is extra, ha oda írják, hogy nem klíma, hanem csak klíma csövezés jár esetleg az ú lakáshoz, szóval ez a nevetség kategóriája.
Ahol adnak egy klímát komoly felárért, azt beépítik a nappaliba, de ettől még a vásárló a hálójában nem fog kellemes hűst érezni, illetve a ház homlokzatán ott fog díszelegni a ronda klíma doboz.
A mi passzív lakásainkban minden hidegburkolat alatt padlófűtés található, erről szintén nem gondoskodnak a jelenleg épülő silány társasházak többségében, mert kispórolják a jó megoldásokat, hiszen mindennek ára van.
Nem véletlenül épül kevés passzív lakás, ennek oka az, hogy itt minőséget kell adni és azt sokan nem szeretnek, mert nem is értenek hozzá, nem is hallottak még a legújabb megoldásokról és azt gondolják, hogy a vevők annyira butuskák, hogy a falfűtés- falhűtés, a napelemek, a hőszivattyúk, az automata légcserélők nélküli lakásokat is megveszik annyiért, mint amennyiért az ezeket már alapáron tartalmazó új lakásokat.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Kedves Almásy Sándor, Tisztelt Hermina Center Kft!
 
Gépészmérnök házaspár vagyunk, alaposan áttanulmányoztuk a Hermina Happy Land passzívház terveit, jártunk az építkezésen és azt tapasztaltuk, hogy nagyon komoly minőségben építenek, egyedülállóan magas színvonalú passzív technológiával és szakemberekként látni ezt óriási pozitívum a számunkra.
Eldöntöttük, hogy megvásároljuk az egyik, 26 milliós, 50 nm - es, számla és allergiamentes passzív lakást.
Viszont hitel nélkül tudjuk csak megoldani, mert 5 év londoni tartózkodás után térünk haza, sajnos nincs meg a hitelhez elvárt hazai munkavállalási feltétel.
Így nem marad a vásárlás után egy fillérünk sem és nagyon szetetnénk nyaralni menni, illetve bebútorozni az új lakást.
Ön annyira kreatív, kérjük javasoljon megoldást, ha ilyennel zavarhatjuk, mert most úgy vagyunk, hogy boldogság az új lakás, de a többi nincs megoldva.
 
Köszönettel:
 
Bánkaki Zsófia és Bánlaki Márton
 
 
Kedves Zsófia és Márton,
 
Mindenre és minden helyzetben van megoldás.

Örülök, hogy a legjobb lakások közül választottak megfelelőt.
Mit szólnának, ha a cégünk Balaton vízparti nyaralójába 10 napra meghívnánk Önöket teljes ellátással?
Van ötletem a bútorokra is, 2 millió értékben megvásároljuk az Önök által kiválasztott bútorokat, majd 2 év múlva: a., kifizetik nekünk kamat mentesen és használják tovább, b., elvisszük a bútorokat és betesszük a bérlakásainkba és Önök 2 év alatt, anyagilag megerősödve megoldják a bútor kérdést.
Várjuk Önöket az irodánkban.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Hermina Bau,
 
Nagyon szeretnénk kihasználni a 3 millió forintos engedményüket az új, még kezdés előtti passzívházra.
 
Az önerőnk, 8 MFt meg van, csak még nincs nálunk, mert hagyatéki tárgyalás útján, öröklésből kapjuk meg.
 
Nem tudjuk ennek pontos dátumát, de 1- 2 hónapon belül megtörténhet.
Azon idegeskedünk, hogy a két időpont, a kezdésük és a hagyatéki zárása nehogy fedésbe kerüljenek, mert akkor 3 milliót vesztünk.
Önöknek nagyon jó hírük van a tisztességes, becsületes, korrekt vevő kezelés tekintetében, ezért bátorkodom ezt ilyen formában megkérdezni és egyben jelezni, hogy mi lenne az érdekünk.
A 800e forint foglalót bármikor be tudjuk hozni.
Nagyon szeretnénk megvásárolni a passzív lakást, mert a 19.8 MFt -os vételár igen kedvező, máshol sokkal többe kerül a ráadásul sokkal kevesebbet erő, extrák és élvezhető technológia nélkül épülő lakás.
 
Mit tanácsol Almásy úr?
 
Üdvözlettel:
 
Bácskai Krisztina
 
 
Kedves Krisztina,
 
megértettük a helyzetüket és biztosítjuk a 3 millió forintos engedményt a következő 4 hónapra, így a jelzett 1- 2 hónapos határidőből biztosan nem csúsznak ki, ha véletlenül mégis, akkor kitalálunk valami jót, hogy semmilyen veszteség ne érhesse Önöket.

Várjuk az irodánkban és készítjük a foglalási szerződést.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Kedves Almásy Sándor,
 
Lehet, hogy nem fog szeretni, de én (sajnos) nem öntől, nem a Hermina Center Kft- től vásároltam új lakást, hanem a Cordia- tól.
Futó Péterék régi ismerőseink, ezért esett a választás Cordia lakásra, de már akkor is éreztük, hogy sokkal jobb lenne egy passzív lakás.
Na mindegy, ezen már túl vagyunk, de a napokban levelet kaptunk a Cordia- tól, melyben az áll, hogy munkaerőhiány miatt, 1.5 -2 évet elcsúsztatják az átadást.
 
Azt szeretném megkérdezni öntől, hogy mi a véleménye erről, hogy lehet ez, van- e esetleg olyan viszonyban velük, hogy átkérje a befizetésünket a Hermina Center Kft- hez, illetve egyáltalán ez megoldható- e, mert az ön véleményének megismerése előtt nem szeretnénk semmit sem lépni.
 
Köszönettel:
 
Mészáros Zsolt
 
 
Kedves Zsolt,
 
A Cordia rengeteg helyszínen vágott bele fejlesztésbe és a jelenlegi kihívások a túlzott kockázat vállalásoknak nem kedveznek.
Elég sok Cordia- ban vásárló vett nálunk az elmúlt hetekben lakást, mert visszakapták a pénzt a Cordia- tól, de ennek okait mi nem firtattuk, örültünk, hogy megoldást kínálhattunk nekik is.
Önök nemcsak azért kerültek kiszolgáltatott helyzetbe, mert durván elcsúszik az átadás a Cordia. nál, ha egyáltalán lesz átadás, hanem azért is, mert a Cordia- nál nem kerülnek rá a tulajdoni lapra, hiába kötöttek szerződést és hiába fizettek vételárat.
Azt javasolnám, hogy beszéljenek a Cordia- nál a megfelelő személlyel és kérjék át olyan Cordia épületbe a teljesítést, amely szimpatikus Önöknek, illetve ahol ez megoldható még, amely már az átadás előtti ciklusnál járhat és ahol látni lehet, hogy épül, hogy oda még jutott egy kis munkaerő.
Az az ötlete, hogy mi átkérjük hozzánk a teljesítést, nyilván itt az összegre gondolhatott, nem lenne lehetetlen, de nem lenne elegáns és nem lenne korrekt a részünkről, ezért ezt biztosan nem vállalnánk.
Sajnálom, hogy a Cordia bajba került és nem tudnak teljesíteni, de ettől függetlenül minden tiszteletem Futó Péteréké, hogy abból a kis zuglói sütődéből, ahol a meleg csoki fagyikat - ostyákat készítették, ide el tudtak jutni, ez óriási eredmény és nagyon szép épületeket hoztak létre, kívülről modern és tetszetős stílust alkalmaznak.
 
Amennyiben nálunk szeretnének vásárolni passzív lakást, állunk rendelkezésükre, köszönöm megtisztelő bizalmát.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Hermina Center Kft, Almásy úr!
 
Még 1999- ben vettem egyenesen öntől az egyik Colombus utcai társasházukban egy aranyos kis lakást.
Imádjuk azóta is, illetve a fülünkben cseng vissza az utolsó mondata, amikor azt mondta, hogy nagyon jól jártak, szuper lakást vettek, igazán kedvező áron.
 
Igaza volt.
 
Viszont így 19 év múltán, bármilyen jó minőségben is adták át ezt a lakást, festetnünk kell és el vagyunk keseredve, ezért írok most, mert ismét a segítségére számítunk.
 
Hívtunk festőket, de egyszerűen nincs munkaerő, több hónapja hajtjuk ezt a témát és belefáradtunk, most lenne egy festő, aki novemberben talán tudna kezdeni, de a 62 nm- es lakásunkat 1.8 millióért vállalná anyag nélkül, azaz azt még nekünk kéne beszereznünk, vagy kifizetnünk.
 
Hihetetlen, hogy milyen változáson megy át az építőipar, ezek az összegek már elviselhetetlen mértékek.
 
Tudna esetleg segíteni munkaerő tekintetében, lenne esetleg néhány embere, akik olyan szépen megcsinálnák, mint 99- ben, hogy ismét 19 évig jó legyen?
 
Előre is köszönöm, nem alkudozni szeretnék, csak elfogadható árat és jó minőséget, mert eddig azt hittem, hogy ezek nem túl nagy igények.
 
Csak önben bízunk már, mert az összes ismerősünk, aki öntől, önöktől vásárolt, szinte imába foglalta a nevüket a tisztességes partnerségük miatt.
 
Köszönöm és akkor is hálásak leszünk önnek, ha most nem tud segíteni.
 
Csiszár Eszter és Komjáti András
 
 
Kedves Eszter és András,
 
Emlékszem Önökre, még meg van az a különleges bor, amit kaptunk az átadáskor.
 
Brutális munkaerőhiány van, az árak az egekben és valóban még így is szinte lehetetlen megfelelő szakembert találni.
 
Viszont van egy jó hírem, éppen a festés szakasznál jár a Hermina Happy Land Passzívház, átirányítunk pár szakembert és néhány nap alatt megoldják a feladatot.
 
Kb 4 napos munka lehet 4 ügyes festőnek, ezért az anyagárát kérnénk el, hogy beszerezzük a legjobb minőséget, illetve a festők önköltségi díját, ami 35 e forint / fő / ez 10- 11 munkaóra naponta.
 
Nézzék ki melyik lenne az ideális kezdési időpont és küldjük az embereket.
 
Megpróbáljuk most 20 évre készíteni😇
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Almásy Sándor úr,
 
Engedje meg, hogy felvilágosítást kérjek öntől a neten található, használatbavételi, parkológép, munkaerőhiány- vis major témákban, önökkel szemben érezhetően kedvezőtlen hangnemben íródott bulvár cikkek vonatkozásában.
Bár, gondolom erre nem fogok választ kapni, mert nyilván kellemetlen akkor megszólalnia, amikor meg kellene mutatnia, hogy az igazság hol is lakik, hiszen ezek a cikkek érezhetően túlzottak és csöpögnek a rosszindulattól, jó eséllyel a konkurenciájuk íratta ezeket és ezért lehet, hogy válaszra sem méltat, mert unja és igazságtalannak érzi a fröcskölődést, irigykedést.
 
Lakást szeretnék venni, passzívat és szeretnék tisztán látni.
 
Egyébként gratulálok, hogy képesek sokkal többet nyújtani, nyugati színvonalat felülmúló épületeket létrehozni.
 
Üdvözlettel:
 
Bánáti János
 
 
Kedves János,
 
Az ördögnek is megmutattam hol lakik az igazság és nem volt kellemetlen, sőt, megerősített.
Sosem fordultam el, amikor kérdeztek, sosem hátráltam meg, amikor aljas cikkekkel próbálkoztak, tudomásul kellett vennem, hogy a siker irigyeket is teremt, olyan ez, mint a nap és az árnyék, vagy a virág és a gaz, együtt járnak.
 
Több ezer lakást terveztünk, építettünk és értékesítettünk, valahol 3350 felett járunk most.
Voltak épületek, melyeknél parkológépekkel oldottuk meg az előírt parkoló számot, mert erre kaptunk engedélyt.
Parkolót kevesebben vesznek, mint lakást, ezért volt eset, amikor pár hónap elteltével szóltak a lakók, hogy vigyük már el a parkológépeket, mert kvázi útban van, jelenleg nem használják, nem kívánják üzemben tartani.
Eleget tettünk minden kérésnek, elvittük a parkológépeket.
Volt olyan, amikor ezt úgy értelmezték hatóságilag, hogy nincs meg a kellő parkoló szám, ezért visszavonták a használatbavételi engedélyt, de természetesen ezek után visszavittük a parkológépeket, ahol ezt engedték a lakók és így ismét kiadták a használatbavételi engedélyt.
Egyébként nem lettünk volna kötelesek visszavinni, mert a parkológépek mobilszerkezetek és nem épületrészek, pár óra alatt szét és összeszerelhetők, joga van a lakóknak úgy dönteni, hogy amikor nem használják, akkor elvitetik.
Nincs olyan jogszabály, amely ezt tiltaná, amely kötelezővé tenné az idők végezetéig, hogy ezek a mobil szerkezetek, akár a szétporladásukig ott állomásozzanak, ha van rájuk igény, ha nincs.
Pl egy csaptelep is mobilszerkezet, akkor szereli le a lakó és viszi el, amikor akarja, vagy egy konyhabútor, ezeknek a mozgatását elvileg nem tilthatná meg a hatóság.
 
Munkaerőhiány azért vis major, mert mi nem tehetünk róla, nincs konkrét ráhatásunk. A válságban több százezer magyar munkavállaló ment ki az országból, majd pár év múlva az okos kormányzati intézkedések miatt felívelő gazdaságunkhoz bizony már nagy szükségünk lenne rájuk is, ekkora fejlődésen még nem esett át ez az ország, ezért nem ismert itt a munkaerőhiány, de most mindenki megismerheti és ez a hiány felértékeli sok- sok dolgos emberkének a keresetét, ami jó és helyes, csak bizonyos ideig ellehetetlenít és átértékel korábban megtervezett haladásokat. Mi a legfejletteb technológiát adjuk, szerelemből építünk, különlegesen kedvezők az áraink, mert nálunk nem a haszon az első, hanem az eredmény, viszont munkaerőhiány esetén nehezen tudunk úgy teljesíteni, mintha minden tökéletes lenne munkaerő mennyiség tekintetében.
Szerződés szerint járunk el minden esetben, amelyik szerződésünkben a feltételrendszert a szerződő felek munkaerőhiányhoz kötötték bizonyos szempontból, akkor a következetesség miatt ezt a feleknek figyelembe kell venniük, nincs ebben semmi különleges.
 
Örülök, hogy elégedett Ön is a teljesítményünkkel, ami megtisztelő és valóban többet nyújtunk, mint az átlagos építők, sokkal értékesebb anyagokat és technológiát használunk fel, hogy a Vásárlóink egy jóval magasabb színvonalat kaphassanak, mert szerintünk nevetséges, vagy inkább siralmas, hogy a legtöbb építő még ma is a legprimitívebb, legolcsóbb anyagokkal próbálkozik.
A passzív technológia a ma létező megmodernebb építési módozat, minden anyagunk más, minden építőanyagunk sokkal értékesebb, összehasonlíthatatlanul tartósabb, energiafelhasználás tekintetében pedig talán úgy lehet legjobban érzékeltetni, hogy a mi lakásaink a Tesla, a most épülő primitív gázfűtéses lakások pedig a Trabant kategóriáját testesítik meg.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Almásy Sándor ügyvezető úr, Tisztelt Hermina Center Kft,
 
Azért merek kéréssel fordulni önhöz, mert az ismeretségi körömben azt hallottam, hogy nagyvonalú és jó érzésű ember, illetve többször látták lerohanni az irodájából csak azért, hogy átkísérje a szemközt lakó vakot a zebrán.
Nem áll szándékomban lakást venni, mert erre most sajnos nincs lehetőségem, ezért ha gondolja, már itt tovább pörgetheti a levelezését, hiszen bizonyára sok levelet kap.
Nekem van egy vak gyermekem, 7 éves.
A férjem itt hagyott bennünket és nem tudom egyedül az albérletünket fizetni a tanári keresetemből.
Kb 8 hónap múlva tudom megoldani leghamarabb a lakhatásunkat egy ismerősöm segítségével, de addig nem tudom mit tegyünk, ezért végső elkeseredésemben, könnyeimmel küszködve próbálok megoldást keresni.
Ha esetleg van ötlete, akkor várom válaszát, 35e forint körül tudok fizetni a 140e forintos tanári keresetemből, mert 105e forintból még talál megtudunk élni a vak gyermekemmel úgy, hogy a lakás költségeire is maradhat.
 
Üdvözlettel:
 
Sebesi Mária
 
 
Kedves Mária,
 
Az egyik bérlakásunkat a gyermeke munkába állásának bekövetkezéséig díjmentesen a rendelkezésükre bocsátjuk.
Keressen bennünket, hogy átadhassuk a kulcsokat, illetve a teherautónkkal segítenénk a költözésükben.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Szép estét kívánok.
 
Kucsera Alexandra vagyok, 22 éves.
Kicsit problémás az én helyzetem, mert szeretnék saját lakást részletre. Önerőm van, kicsit több mint egymillió forintom, amit eddig sikerült összegyűjtenem. S inkább fektetném az albérleti pénzem saját lakásba havonta. De az a probléma hogy az adott munkahelyemen hiába keresek 200-300 ezret (ezen a helyen egy éve vagyok), de nem vagyok hitelképes. :/
Van valami tanácsa?
 
Válaszát előre is köszönöm!
 
 
Kedves Alexandra,
 
Nem problémás helyzet ez, rengetegen találkoznak ezzel a kihívással, mely megoldható, mint minden, csak jó döntésekre van szükség.
Jelenleg durva munkaerőhiány van, ami azt jelenti, hogy azok, akik jól dolgoznak sokkal többért eladhatják a munkájukat- munka idejüket, mint korábban, már ők diktálnak és nem a munkaadók.
Nem tudom mivel foglalkozik pontosan, de a leveléből az látszik, hogy lelkes, céltudatos és ebből következtethetően jó munkaerő lehet, ami pedig alapot teremthet egy még jobb kereset elérésére.
Több pénzből könnyebb lépni és érdemes kihasználni a lendületet, talán még nincs családja, gyermeke, ezért még van ideje dolgozni egyéb elfoglaltságoktól mentesen.
Önerőnek egyébként jó lehet bármilyen ingatlan, amit pl családtag, vagy ismerős felajánl. Ebben az esetben erre az ingatlanra jelzálog kerül, ez lesz az önerő fedezete egy bizonyos összegben.
Tehát még az is lehetséges, hogy 1 forint befizetése nélkül saját lakáshoz juthat.
Tornázza egy kicsit feljebb a fizetését és abból könnyedén ki fogja tudni fizetni a havi törlesztő részleteket a saját lakására.
Keressen egy olyan családtagot, aki hajlandó az önerőt megoldani fedezet ingatlan biztosításával.
 
Remélem tudtam segíteni és drukkolok, hogy sikerüljön!
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Kedves Almásy Sándor,
 
Azt hallottuk, hogy a Hermina Happy Land Passzívház napelemrendszere éves szinten többletet fog termelni, azaz a társasház által szükségelt áram felhasználásához képest több energiát fog gyűjteni.
Kérdezni szeretnénk, hogy mi lesz ezzel a többlettel, hogy kell ezt elképzelnünk.
 
Üdvözlettel:
 
Zempléni Sarolta
 
 
Kedves Sarolta,
 
A Hermina Happy Land Passzívház a legfejlettebb napelemrendszerrel gyűjti be az áramot és könnyen elképzelhető, hogy többlet fog keletkezni, bár ez függ majd a fogyasztás mennyiségétől is.
A többlet áramot értékesíteni fogja a társasház.
Kész haszon a fejlett technológia, kár, hogy kevesen ismerik és még kevesebben alkalmazzák, pedig ez a környezetkíméléstől kezdve a pénztárcáinkon át csak pozitívummal jár.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Kedves Sándor,
 
Mi két passzív lakást szeretnénk vásárolni az épülő projektben és a helyszínt megtekintve elégedettséggel észleltük, hogy mindenből a legjobb minőséget építik be, ami meglepett bennünket, mert mérnök házaspárként több fejlesztést is megtekintettünk, de sajnos a legsilányabb anyagfelhasználást láttuk a legtöbb helyen.
Annyira átgondoltam halad az építkezésük, hogy a Hermina Happy Land Passzívház mellett tesszük le a voksunkat.
Viszont megszeretnénk kérdezni, hogy a társasház pihenőparkjában milyen fejlesztéseket terveznek létrehozni, mert ebből most még nem sokat lehet tapasztalni, gondoljuk ez nyáron lehet esedékes.
Kaphatunk esetleg kedvezményt, hiszen két lakást vennénk, mi összesen egy konyhabútorra gondolnánk, talán ez akceptálható lehet.
Várjuk válaszát.
 
Köszönettel:
 
Markovics Ildikó és János
 
 
Kedves Ildikó és János,
 
Köszönjük érdeklődésüket és alaposságukat.
Sok építkezésnél kérnek fel minket szakértőnek és sajnos látjuk, hogy mennyire vacak, olcsó anyagokkal próbálkoznak, amit a legtöbb vevő nem vesz észre, csak 1- 2 év múlva, amikor szét esik a ház.
Mi azért építjük be a legkorszerűbb építőanyagokat, mert azt gondoljuk, hogy legalább 100 évig jónak kell lennie az általunk létrehozott épületnek, minket ez motivál, a minőség és a Vásárlói elégedettség, meg a szakmai büszkeségünk.
A parkot úgy alakítjuk ki, hogy abban a pihenésé legyen a főszerep, illetve a másik részén a gyermekek és szüleik emelt szintű kikapcsolódása. Gyurira bíztuk a pontos kivitelezését, így garantáltan ötletes és élvezetes lesz.
Passzív lakásaink egyedülállók a hazai lakáspiacon, különlegességnek számítanak, gyakorlatilag kapkodják a termékeinket, mert egy sokkal komolyabb kategóriát képviselnek, mint a többi újépítésű régi technológiás, költséges fenntartású, extrák nélküli, értelmetlenül drága lakás.
Azokat az extrákat, melyeket felsorolunk a honlapunkon is, falfűtés- hűtés, napelemek, hőszivattyúk, elektromos aluredőnyök, automata légcserélő, stb, stb, stb alapárban adjuk.
Vannak olyan újépítésű projektek, ahol ezekről az extrákról, technológiákról még nem is hallottak, ezt a Vásárlóinktól tudjuk, akik kérdezték különböző helyeken, hogy ezekből betudnak- e építeni valamit, de még csak értelmezni sem képesek sok épülő háznál, hogy miről is lehet szó, mert a 70- 80 évvel ezelőtti gázfűtéses- radiátoros technológián kívül nem tanultak meg semmit sem.
Azt javaslom, hogy személyesen az irodánkban folytassuk a megbeszélést, ha jól tudom holnap jönnek szerződni.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Kedves Almásy Sándor úr,
 
Minden tiszteletünk az önöké, hogy környezetbarát és pénztárca kímélő otthonokat létesítenek, fáradtságot és zsebbenyuló invesztációt nem kímélve, DE miért nincs megfelelő mennyiségű töltő kiállás a garázsban?
Tényleg azt gondolják, hogy passzívházba majd dízelesek költöznek?
Az a felelős szemlélet, amivel önök építik a passzívházakat, hogy a levegő érték maradhasson, hogy ne a szennyezett, a gázfűtés lebomló, autókénál egyébként 50 x kártékonyabb anyagot lélegezzük be, hol jelenik meg a parkoló kialakításuknál?
Miért nincs mindegyik parkolóhoz töltő?
Amikor a napokban megtekintettük a csodálatos, picit lassan épülő, hamarosan kész passzív lakásunkat, éppen Németországból voltak passzívház építők fotózni a Hermina Happy Land területen és láttuk, hogy interjúkat is készítettek, illetve díjat vett át, amihez gratulálunk, DE tényleg ekkora siker után a parkolók töltőjén vacakol? DE miért???
 
Tisztelettel:
 
Dr Horváth Tamás
 
 
Kedves Tamás,
 
Köszönjük az elismerő szavakat.
Lesznek töltő állomások a garázsban, ez természetes, azonban mindet valóban nem tervezzük most azonnal felszerelni, hiszen a jelenlegi elektromos autók aránya ezt nem indokolja, illetve a Vásárlóink konkrét autóparkja sem.
Szeretettel várjuk a dízeles, megtérni vágyókat is a Hermina Happy Land Passzívházba, nem bűn dízelautót használni, nekem is volt, ma már nem vennék, de szerintem a legtöbb jelenlegi dízel tulajdonos sem szennyező autót választ a következő vásárlásakor.
Nézzük a pozitív oldaláról a dolgokat, örvendetes, hogy új technikákat ismerhetünk meg, ennek örüljünk és ne a dízeleseket cikizzük és főleg ne feljtsük el, hogy 6- 7 kemény válságos éven vagyunk túl a közelmúltból, amikor a legtöbben örültünk, ha üzemanyagot tölthetünk az autónkba a svájci frank hiteleink törlesztése mellett, úgy hogy érdemes komplexen értékelni.
Az Önök beállóihoz felszereltük a legkorszerűbb, leggyorsabb töltőket, így a Tesláik pikk - pakk menetkészek lesznek.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Kedves Almásy Sándor,
 
Hallottuk, hogy 6 napra hirdettek egy akciót, miszerint 6 hónapra elengedik a törlesztőt, ha most foglalunk.
Ez nekünk igen kedvező lenne, mert nagyon ki van számolva a pénzünk.
A problémánk abban merül fel, hogy az önerőnknél nincs meg a 8 MFt, csak 7.2 van.
Mit javasol, hogy lehetne megoldást találni?
Nagyon szeretnénk megszabadulni a gázszámláktól és az allergia tápláló levegőtől, ezért célunk az, hogy Hermina Happy Land passzívházba költözzünk, csak ez a részlet oldódhatna meg valahogy.
 
Üdvözlettel:
 
Marosi Réka
 
 
Kedves Réka,
 
Valóban elengedünk - jóváírunk 6 havi törlesztőt és ez óriási előny lehet sokaknak, érdemes igyekezni...
Azt tudták, hogy akár a teljes önerő kiváltható pl pótfedezet bevonásával?
Biztos vagyok abban, hogy a jelzett különbséget meg lehet oldani, ezért javasolni szeretném, hogy keressék értékesítőinket, segítünk!
A gázszámlák fizetése tényleg értelmetlen kiadás, örülök, hogy rövidesen sokkal jobb dolgokra költhetik azt a pénzt.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt ügyvezető úr,
 
Jártunk az építkezésen tegnap és be kell vallanom, hogy még ilyen rendet, tisztaságot sehol sem tapasztaltunk, pedig munkaügyi ellenőrként az elmúlt 4 évtizedben rengeteg helyen jártam.
Felső, nagy lakást néztünk és lenyűgözött a panoráma, az első félórában gyakorlatilag szóhoz sem jutottunk...
Mivel az értékesítőjük be volt táblázva, illetve jelezte, hogy nem mérnök, nem maradt időnk pl azt részleteiben megkérdezni, hogy a nagy teraszra építtethetnénk- e kinti konyhát, kandallóval, pergolával, fedett résszel, illetve mekkora medence férne el.
40% önerővel rendelkezünk. Kb hány százalékos hitelkamattal tudnánk a hiányzó részt finanszíroztatni?
 
Üdvözlettel:
 
Pintér Miklós
 
 
Kedves Miklós,
 
Örülünk, hogy Önöket is lenyűgözte a Hermina Happy Land Passzívház panorámája, illetve Budapest panorámája.
Elnézést, hogy Értékesítőink eléggé lefoglaltak, ami a számla és allergiamentes lehetőségből, valamint a kivételesen kedvező árainkból adódik.
Konyhát lehet telepíteni a teraszra, létre is hoztuk a vizes és az elektromos kiállásokat, a kandalló határeset, a pergola már határon picit túli eset, a fedett rész pedig sajnos nem megy. Medence tekintetében pontosan meg kellene jelölni a méret igényt, melyből köbmétert kalkulálunk és statikai számítást végzünk. Szerintem egy egészen pici medence, vagy egy 4 személyes jacuzzi lehet az a méret, ami könnyen megoldható.
Mivel mi nem finanszíroztatjuk az építkezést, bármelyik bankkal finanszíroztathatják a megvásárlást, a jelölt arány esetében fontosak a Vevő paraméterei, de átlagos esetben, már 2.2% os kamattal működhet.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Almásy úr,
 
Mi egy olyan család vagyunk, akik allergiások tavasszal, ősszel, rémálom, amit az allergia miatt át kell élnünk, szenvedünk a sok orrfújástól, torok kaparástól.
Azt hallottuk, hogy a Hermina Happy Land Passzívházban allergiamentesek a lakások.
Hogy van ez egészen konkrétan?
Óriási változást hozhatna az életünkbe, ha az allergiától megszabadulhatnánk.
 
Üdvözlettel:
 
Bognár István
 
 
Kedves István,
 
Azért is passzívházat építünk, hogy ezt a problémát megoldjuk, hiszen ismert a technológia, tudjuk, hogy rengetegen allergiások, akkor cselekedjünk is, ez a társadalmi érdek.
Nyilván sokkal többe kerül létrehoznunk allergiamentes lakásokat, de a vételárunkban ez nem érezhető, azok még kedvezőbbek is sok esetben.
A lakásban az automata légcserélő akkor cseréli ki a levegőt, amikorra beállítják, akár óránként.
Ez az új levegő keresztül megy a szűrőkön és az allergének ezáltal kint maradnak, csak az oxygén érkezik meg a lakásba.
Ehhez ablakot nem kell nyitni, akkor egyébként a levegőben lévő összes anyag is bejönne.
Persze lehet nyitni ablakot, csak nem kötelező a légcseréhez.
Az allergiások meggyógyulnak, ha passzívházban laknak és a levegőszűrők segítségével tiszta, allergénmentes levegőhöz jutnak, ha így tudnak aludni, napi 10- 12 órát eltölteni, teljesen megváltozik az állapotuk, megerősödnek és boldogabb életet élhetnek.
A szervezet felerősödik és a nap többi, nem allergénmentes időszakában ( munkahely, iskola, közlekedés, stb ) töltött részt sokkal ellenállóbban kezeli.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Üdvözlöm Sándor,
 
Azt szeretnénk megkérdezni, hogy az induló passzív épületben még beleszólhatunk- e a lakás kialakításába- átalakításába, ugyanis mi nagy nappalit ( kb 30- 40 nm ) szeretnénk és csak 1 hálót.
13 éve vettünk önöktől lakást, azóta gyermekeink felnőttek és kirepültek, az új életformánkhoz szeretnénk új lakást, de kizárólag önöktől, mert az elmúlt 13 év garantálja a következő időszak problémamentességét. Nagyon szeretünk itt lakni, szuper lakást terveztek / építettek, megérte, életünk egyik legjobb döntése volt.
 
Tisztelettel:
 
Papp Gyula
 
 
Kedves Gyula,
 
Vásárlóink bármikor belszólhatnak az építésbe, hiszen így lehet tökéletes a munkánk, csak így érhetjük el a kívánt állapotot.
Első lakásaink 20 évesek és remek formában vannak. Örülök, ha elégedettek, szívből építünk, talán ez garantálja, hogy sokkal jobb lesz, mint az átlag.
 
Szeretettel várjuk Önöket ismét az irodánkban!
 
Minden 2. lakást Vásárlónk Maldív- szigeteki utazást kap ajándékba, 2 személyre, 1 hétre.
 
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Üdvözöm Sándor,
 
Csak szeretnénk megköszönni a férjemmel, lányommal, unokáinkkal, hogy meghitelezték nekünk azt a több, mint 4 hónapot, ameddig nem tudtunk fizetni.
Nagyon jó érzés, hogy vannak még ilyen rendes cégek, emberek, mint önök, pedig megtehették volna, hogy a foglalónkat megtartják és befejezik velünk.
A mai világban ritka az ilyen pozitív hozzáállás.
 
Szép napot,
 
Tímár Erzsike
 
 
Kedves Erzsike,
 
Azért építünk, hogy örömöt lássunk a Vásárlóink arcán, hogy ne kelljen gázszámlát fizetniük, hogy ne szívjanak be allergén levegőt, ne legyenek betegek, mert ezt így is lehet.
A passzívház építése sokkal többe kerül beruházói oldalról, mert sokkal nagyobb értéket építünk be, viszont az áraink alacsonyabbak, mint máshol a 80 éves technológia kínálata az új társasházban.
Ebből is látszik, hogy nálunk nem a profit mennyiség kérdése az első, hanem a jó minőség és az elégedett Vásárló.
Amennyiben megtehetjük, hogy segítjük a Vásárlóinkat, akár több hónapos várakozással a befizetésüket illetően, akkor ezt minden további nélkül megtesszük, szerintünk ez így természetes, de nyilván lennének határok.
Örülök, hogy örülnek, ez a lényeg!
 
 
Tisztelettel:

Almásy Sándor
 

 


 
Tisztelt Almásy ügyvezető úr,
 
Szeretnénk megkérdezni, hogy miért nem szállították még ki a csempéinket a helyszínre, szeretnénk már látni felrakva.
Jól tudjuk, hogy az előszobában, a fürdőben és a konyhában padlófűtés lesz?
 
Üdvözlettel:
 
K. Csaba
 
 
Kedves Csaba,
 
Tekintettel arra a körülményre, hogy Önök egy igen ritka és drága csempe kollekciót választottak, a bemutatótermünkben csak a minta volt, ezért Olaszországból várjuk a rendelés teljesítését, még kb 12 hét. Elnézést.
 
Így van, nálunk alapárban mindenhol padlófűtés van.
 
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 

 


 
Tisztelt Almásy Sándor,
 
Érdeklődni szeretnénk, hogy miért került 26 cm- es kőzetgyapot szigetelés a házra, miért kellett a legdrágább anyagot akkora mennyiségben felhasználni még a szigetelésben is?
 
Azért kérdezem, mert ezt mi vevők fizetjük ki gyakorlatilag és úgy érzem, hogy nem lenne szükséges.
 
 
Üdvözlettel:
 
P. Kristóf
 
 
Kedves Kristóf,
 
Mi passzívházat építünk, ennek megvannak a feltételei és valóban minden egyes lépés sokkal többe kerül, mert sokkal jobb minőség kerül beépítésre, sokszor összehasoníthatatlanul jobb.
Az áraink alacsonyabbak, mint ahol a legyegyszerűbb anyagok felhasználásával építenek új társasházat.
Ennek az a hozadéka, hogy mi a reális kereteken belül terveztük a projekt pénzügyi részét.
Vásárlóink a haszonélvezői annak, hogy ez a passzívház sokkal drágább anyagokból épül, miközben a vételárunk alacsonyabb, mint a rém egyszerű társasházaké.
Kérdésére válaszolva, nem a Vevőknél csapódik le pl a legjobb minőségű kőzetgyapot szigetelésünk ára, hanem nálunk érződik a magasabb költségből származó pénzügyi mérleg azon szinten való megállása, mely a jót adunk nagyon kedvező áron típusú szolgáltatásunkból adódik, de ezt vállaltuk és örülünk a Vásárlóink örömének és elégedettségének.
Mi hosszútávon gondolkozunk, ezért építjük a legjobb minőséget.
 
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 

 


 
Bezárás